Laat je binnenkort je duiven fotograferen of ga je zelf aan de slag? Dit is hoe je jezelf het best op de fotoshoot kunt voorbereiden.

De locatie
Maak de ruimte waarin de duiven gefotografeerd gaan worden volledig donker. Op deze manier worden de duiven rustiger en zijn ze makkelijker om te fotograferen. Daarnaast is het goed om de ruimte zo veel mogelijk stof en rommelvrij te maken. Anders bestaat het gevaar dat dit in de kostbare fotografie-apparatuur komt. Let ook op stro, houtpulp, zand of ander los materiaal.

Een tafel
Over apparatuur gesproken: er komt heel wat bij kijken om op een professionele manier duivenfoto’s te maken. Zorg daarom voor een tafel van ongeveer anderhalf bij twee meter breed op een vlakke vloer, om daar de apparatuur op te kunnen plaatsen.

Een duivenmand
PigeonPhotography heeft een duivenmand met minimaal zes afzonderlijke vakjes nodig om de duiven in te zetten.

Schone duiven
Uiteraard wil je natuurlijk dat jouw duiven op hun paasbest op de foto staan. Zorg er dus voor dat ze schoon en netjes zijn. Let daarbij ook op schone voetjes, veren en snavel. In het ideale geval geef je jouw duiven een dag van te voren een bad.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We zijn telefonisch te bereiken op 053-789 30 36 of per mail via info@pigeonphotography.com