[1] Als ze ergens voor gaan, gaan ze er ook helemaal voor
Dat kan natuurlijk ook niet anders. Een heel hok, voer, verzorging, noem maar op; je kunt geen duiven houden zonder volledige toewijding. Ongetwijfeld zie je dit ook terug in andere aspecten van hun leven.

[2] Het zijn dierenliefhebbers
Vredelievend. Zachtaardig. Zomaar wat omschrijvingen van mensen die oog en respect hebben voor de natuur en wat daarin leeft. Daar hebben we er meer van nodig.

[3] Ze zijn een beetje gek
De uitdrukking ‘koek koek zijn’ komt natuurlijk ergens vandaan. Maar dat is ook helemaal prima. Af en toe lol maken in het leven is ook belangrijk. En dat weten duivenliefhebbers maar al te goed.

[4] Ze zijn enorm begripvol
Dat jij je enorm kan verliezen in je regenwormenkweekhobby, begrijpt de duivenliefhebber volkomen. Hij of zij is namelijk zelf ook ooit met een hobby of werk begonnen die niet iedereen in zijn of haar omgeving direct begreep. En dat is fantastisch! De duivenliefhebber volgt het hart en begrijpt het als jij dat ook doet.

[5] Ze zijn heel vredelievend
Een duif is het symbool voor de vrede. Moeten we hier nog meer over zeggen?

[6] Ze hebben altijd goede verhalen
Ben je op een verjaardagsfeest en weet je niet met wie je een gesprek moet beginnen? Praat met een duivenliefhebber. Deze heeft altijd wel een goed verhaal van die keer dat hij een prijs won met een duif of zijn eerste duif kocht. Daarnaast is het de passie van de duivenliefhebber, dus de verhalen blijven maar komen. Succesvolle avond gegarandeerd!