Om jouw duiven op een professionele manier te verkopen, heb je vast wel eens overwogen om een logo te (laten) ontwerpen. Maar hoe moet jouw logo eruit komen te zien? En waar ga je het allemaal voor inzetten? Hieronder volgen zes tips over hoe jij je logo kunt vormgeven en waar je het kunt plaatsen

[1] Zorg dat je een uniek logo hebt
Dit klinkt waarschijnlijk als een open deur. De praktijk is alleen dat bedrijven in dezelfde sector, toch vaak logo’s hebben die veel op elkaar lijken. Om dat te voorkomen kun je bijvoorbeeld je inspiratie niet bij je concurrent vandaan halen, maar uit logo’s van bedrijven uit totaal andere sectoren.

[2] Bepaal jouw persoonlijk stijl
Bedenk van tevoren welke stijl en kleur het best bij jou en je bedrijf past (klassiek, nonchalant, excentriek etc.). Ook kan het goed zijn om naast de naam van je bedrijf, voor een slogan te kiezen. Zo is in één oogopslag duidelijk wat jij precies verkoopt. Om inspiratie op te doen voor een duivenlogo hebben wij een tool ontwikkeld. Neem hier een kijkje om gratis verschillende logo’s te ontvangen.

[3] Plaats het op jouw duivenfoto’s
Als je een logo hebt, is dat het (keur)merk van jouw bedrijf. Om kopers makkelijk jouw duiven te laten herkennen, kun je het logo op jouw duivenfoto’s (laten) plaatsen.

Voorbeeld_logo_op_duivenfoto

[4] Maak je website professioneler
Een website oogt direct professioneler als er een goed logo op staat. Heb je nog geen website? In dit blog [link: blog over creëren van website] geven wij je tips over het maken van een website. Op deze website kunt u ook direct de foto’s van uw duiven plaatsen.

[5] Communiceer het naar iedereen
Mailverkeer met (potentiële) klanten? Plaats jouw handtekening onderaan een mail om zo consistent mogelijk te zijn in je communicatie vanuit jouw merk. In bijvoorbeeld Gmail kun je onder instellingen > handtekening je handtekening aanpassen en een afbeelding van jouw logo toevoegen.

[6] Start een facebookpagina
Als je frequent duiven verkoopt heb je acquisitie-kanalen nodig. Een makkelijke en gratis manier om potentiële klanten te bereiken is via Facebook. Je kunt een bedrijfspagina aanmaken, waar je jouw logo, contactgegevens, website-link en duivenfoto’s op plaatst. Deze pagina kun je vervolgens voor relatief lage kosten promoten bij jouw doelgroep.

[7] Word direct herkent
Niet alleen op Facebook is het handig om herkenbaar te zijn, ook met promotie via andere kanalen is het belangrijk dat je direct herkent wordt. Door je logo op bijvoorbeeld een banner op PIPA te plaatsen, wordt je sneller herkent en zul je meer klanten aantrekken.